Замість спікерської програми Плющ розповів анекдот

Понеділок, 1 грудня 2008, 14:28

Засідання фракції "НУ-НС" за участю президента Віктора Ющенка пройшло в ключі агітації за Івана Плюща на посаду спікера Верховної Ради.

Про це "Обкому" повідомив депутат фракції, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.

"На засіданні було ухвалено два рішення, обидва – підняттям рук. Перше – про те, що фракція голосує консолідовано. І друге – за яку кандидатуру можна проголосувати", - повідомив він.

"Надійшло дві кандидатури – Кириленко і Плющ. Кириленко свою кандидатуру зняв. Залишився Плющ – і за нього проголосувала більшість", - розповів Катеринчук.

За його словами, усього на зустрічі було близько 60 осіб – 5 із них проголосували проти Плюща і 5 утрималися.

"Проти Плюща, зокрема, голосував я як лідер "Європейської партії України", у якого не було партійного рішення підтримувати цю кандидатуру", - зізнався він.

За словами Катеринчука, у вступній промові Ющенко говорив "в основному – про загальноекономічну, політичну ситуацію".

"Із приводу Плюща він...ну, усі Плюща знають, навіщо за нього особливо агітувати... Президент пояснив політичні реалії – і все", - сказав Катеринчук.

"Плющ у відповідь сказав, що він був головним носієм ідеї про дострокові вибори, але потім, коли побачив соціологію, то через 20 днів передумав і вже був "проти", - додав він.

"Я йому поставив запитання, які кроки він бачить і за що він бере відповідальність перед президентом. На що він мені розповів анекдот – і це визначило моє голосування", - сказав Катеринчук.

На його думку, у вівторок, 2 грудня, спікер Верховної Ради обраний не буде.

Між тим, депутати Тарас Стецьків і Юрій Кармазін, повідомили ресурсу, що на зустрічі з президентом були відсутні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News