У Тимошенко теж бояться, що гроші сховаються в конверти

Понеділок, 1 грудня 2008, 16:20

Міністр праці та соцполітики Людмила Денисова вважає, що запровадження диференційованого оподаткування фізичних осіб призведе до тінізації заробітної плати.

Таку думку висловила Денисова у понеділок на прес-конференції в Кабінеті Міністрів, коментуючи відповідні законодавчі ініціативи депутатів, повідомляє УНІАН.

"Будь-яке додаткове навантаження на фонд оплати праці та працедавців в умовах кризи призведе тільки до тінізації виплати заробітної плати. Я вже зараз можу навести такі приклади, коли розрахунок здійснюється в конвертах", - сказала Денисова.

На думку міністра, запровадження диференційованих ставок оподаткування фізичних осіб не призведе ані до збільшення доходів населення, ані до збільшення надходжень до бюджету.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про порядок оподаткування доходу фізичних осіб. Автором податкових змін є народний депутат від НУ-НС Оксана Білозір.

Законопроект передбачає, що ставка податку з доходів фізосіб буде диференційованою. Так, громадян, що мають доходи до 6 тис. грн. на місяць, чекає певне податкове послаблення - ставка податку знизиться для них з 15% до 10-12,5%.

Для українців, які заробляють до 12 тис. грн., ставка збережеться на колишньому рівні. А тих, хто заробляє понад 12 тис. грн. в місяць, чекає збільшення податкового навантаження. З їхніх доходів стягатимуть 20%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News