Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє найскладніший рік і шукає союзників

Понеділок, 1 грудня 2008, 21:31

Президент Віктор Ющенко закликає утримати в наступному році соціальні стандарти на рівні нинішніх.

Про це він сказав в ефірі каналу ICTV.

За словами президента, "2009 рік буде непростий, буде,можливо, найскладніший, за останні 8-9 років". "Основною соціальної політики має стати теза не погіршити те, що ми маємо, не погіршити стан лікаря, студента, солдата", - заявив президент.

Він також закликав ужити кроки щодо збереження рівня іноземних інвестицій в Україну. "Коли приходить фінансова криза, то фінансів не меншає. Треба зробити все, щоб хоч частина інвестицій знову почала надходити", - закликав президент.

Ющенко знову відзначив, що кризу неможливо буде подолати, якщо не буде змінено підходи до бюджетної політики.

"Вам ніхто не скаже, що бюджет не буде виконано, але чому нас так лихоманить. Давайте поглянемо: у січні місяці уряд проводить безпрецедентну видаткову політику, що видатки за січень ростуть на 70%, номінальна зарплата зростає на 43%, а реальна лише на 8,3%. Здавалося, скільки грошей вкинуто, а отримали найнижчий коефіцієнт користі", - зауважив президент.

Таким чином, на думку президента, уряд простимулював інфляцію, яку спробував зупинити через жорстку монетарну політику, яка призвела до припинення видачі кредитів, девальвації гривні.

Президент сказав, що вважає основною задачею для парламенту найближчим часом ухвалення держбюджету на 2009 рік і низки законів антикризового характеру.

"Грудень 2008 року я би хотів присвятити тому, щоб в українському парламенті знайти союзників для реалізації тих задач, які відносяться до двох ключових позицій: А - бюджет 2009. Для мене це, можливо, буде найбільш складний документ у нашій історії, тому що він багато чого вимагає з боку політичних сил, можливо багато що забути з того популістського, чого набрався він за ці роки, і особливо в останні роки в тому числі", - заявив президент.

Крім того, Ющенко пропонує ухвалити ще 20 антикризових законів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування