Ющенко розказав усім, що половина НУНС куплена БЮТом

Понеділок, 1 грудня 2008, 22:51

Президент Віктор Ющенко вважає, що загроза створення "московської коаліції" ще існує в парламенті.

Про це він заявив в ефірі каналу ICTV у понеділок увечері.

Він нагадав про події 2 вересня, коли намагалися змінити закон про Кабмін, генпрокуратуру і СБУ.

"Це закулісні ігрища, мета яких була протягом 30 днів переформатувати коаліцію в парламенті, приєднати до неї комуністів і Партію регіонів і на 180 градусів змінити курс цієї країни. Якщо хочете – це Грузія-2", - наголосив Ющенко.

За його словами, "закінчився цей процес не тому, що не було бажаючих цю московську коаліцію зробити, воно й зараз є, але є одна проблема – не ділиться посада прем’єра. І єдина можливість почати ділити цю посаду – це дострокові вибори".

"Я хотів би, щоб ви не легковажили цим. Це був приклад небаченого демонтажу українських демократичних завоювань", - зазначив президент.

"Прорахунок був в одному - думалося, що "Наша Україна" настільки деморалізована, настільки 5-а колона туди заведена, що вона складає вже більшу половину фракції і не знайдеться там 37 голосів, які запропонують вийти з коаліції", - сказав Ющенко.

При цьому він відзначив, що фракція "Наша Україна" "наполовину куплена БЮТом".

На запитання, чи сказав він це в прямому чи переносному значенні , Ющенко відповів: "Якщо йдеться про портфелі, йдеться про мотиви, що спонукають політика відмовлятися від політичної угоди і займати роль приймака, то тоді я в прямому сенсі це говорю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування