У БЮТ думають, що Плющ буде "маріонеткою" Ющенка

Вівторок, 2 грудня 2008, 07:55

Депутат від БЮТ Віктор Уколов вважає, що Іван Плющ, якого "НУ-НС" висуває у спікери парламенту, буде "ще однією маріонеткою" президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє Радіо "Свобода", нагадуючи, що Уколов у минулому був прес-секретарем Плюща.

"Іван Степанович в ролі спікера – це буде ще одна маріонетка президента. Іван Степанович колись вмів вести самостійну роботу, а наразі він повністю є людиною президента", - заявив Уколов.

"І це нічим не відрізнятиметься від спікера (Арсенія) Яценюка, тільки це буде менш самостійна фігура. Я не думаю, що це задовольнить більшість Верховної Ради. Адже спікер має представляти більшість", - наголосив він.

"Крім того, яку він більшість представлятиме? Якщо це більшість "Нашої України" і Партії регіонів, то я сумніваюсь в цьому, тому що я знаю позицію "Народної Самооборони". Особисто я не готовий голосувати за Плюща", - заявив БЮТівець.

У свою чергу, "регіонал" Ярослав Сухий наполягає, що питання не в кандидатурі нового голови Верховної Ради, а у створенні парламентської коаліції.

"Претензій до людей, котрі зараз на слуху, немає ніяких. Справа не в прізвищах, а в тому, що немає політичної сили, яка би взяла на себе відповідальність. Спочатку потрібно вирішити питання про політичну відповідальність влади перед народом, тобто про формування коаліції", - сказав він.

А депутат від депутатської групи "Народна Самооборона" Олег Новиков раніше заявив, що його група виступає проти кандидатури Плюща на посаду голови Верховної Ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування