Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не виконала антикорупційні рекомендації

Вівторок, 2 грудня 2008, 08:15

Україна цього тижня бере участь у пленарному засіданні Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO).

На ньому затверджуватимуться оціночні звіти щодо виконання антикорупційних рекомендацій низкою держав, зокрема Росією, Польщею та іншими, передає "Німецька хвиля".

Українські експерти моніторили деякі з цих країн та складали звіти про відповідність їхнього законодавства антикорупційним стандартам Ради Європи.

Серед іншого на пленарному засіданні Групи держав проти корупції буде затверджуватися Програма діяльності GRECO на 2009 рік. Говоритимуть і про Україну.

Ще у вересні Україна мала відповісти GRECO, чи виконала вона рекомендації з протидії корупції, які ця організація надала Україні ще навесні 2007 року.

Щоправда, як зазначає хвиля, похвалитися особливо нічим. Це визнають як посадовці в міністерстві юстиції, яке контролює виконання антикорупційних рекомендацій GRECO, так і експерти.

Вони констатують: мало які рекомендації GRECO виконані. Передусім в Україні не створений дієвий антикорупційний орган. Є інституція уповноваженого уряду з антикорупційної діяльності, але реально вона не працює.

Аналітики переконані: антикорупційний орган міг би ефективно координувати реалізацію державної антикорупційної політики. Однак навіть у такому випадку швидкого подолання корупції в Україні чекати не слід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування