Група Луценка знайшла однодумців і висуне свого "Плюща"

Вівторок, 2 грудня 2008, 08:30

Депутати фракції "НУ-НС" від "Народної самооборони", Народного Руху, Партії захисників вітчизни та Європейської партії України не підтримуватимуть кандидатуру соратника Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради.

Таке рішення вони ухвалили на консультаціях у понеділок, 1 грудня, заявив депутат він "Народної самооборони" Олег Новиков, повідомляє прес-служба "НС".

"Народні депутати від "НС", Руху Тарасюка, Партії захисників вітчизни та ЄПУ прийняли одноголосне рішення не підтримувати кандидатуру Івана Плюща на посаду спікера парламенту", - заявив він.

Новиков зазначив, що саме ця кандидатура є досить суперечливою. Він нагадав, що ще при створенні демократичної коаліції у парламенті 2007 року Плющ відмовився підписувати коаліційну угоду.

"Оскільки вже тоді робота парламенту почалася із шантажу з боку цього народного депутата, то не варто обирати таку людину на посаду глави парламенту", - наголосив він.

Новиков додав, що під час консультацій було прийнято рішення повернутися до обговорення кандидатури В’ячеслава Кириленка, якого підтримала більшість присутніх на зустрічі з президентом представників фракції "НУ-НС", або ж запропонувати іншу кандидатуру із політиків у складі фракції, яка стане компромісною.

"Такі люди є, і прізвище одного із них називалося на переговорах із президентом. Проте (Віктор) Ющенко цю кандидатуру не поставив на голосування, обмежившись лише кандидатурою Плюща", - зазначив Новиков.

"Завтра (у вівторок) "Народна самооборона" під час перерви в роботі парламенту у повному депутатському складі проведе консультації з питання висунення власної кандидатури від групи "НС" на посаду спікера", - зауважив депутат.

Новиков ще раз наголосив, що "кандидатура на посаду спікера має бути найменш політично заангажованою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News