Ющенко йде на зближення з Москвою?

Вівторок, 2 грудня 2008, 11:50

Україна йде на зближення з Росією в той час, як НАТО втрачає інтерес до того, щоб надати їй пропозицію стати членом альянсу.

Про це у вівторок пише газета The Times.

Так, за інформацією видання, президент Віктор Ющенко дав доручення переглянути політику з метою пом'якшення відносин з Росією.

Видання зазначає, що непорозуміння між Росією та Україною завадили Європейському союзу та НАТО, зокрема Німеччині та Франції зблизитися з Україною.

"Більшість українців розуміє, що напруга та антагонізм на нашому східному кордоні ускладнює європейську та євроатлантичну інтеграцію нашої країни", - сказав прес-секретар Українського посольства в Москві Олег Волошин.

"Зараз Київ налаштований на інтенсифікацію діалогу з Росією, щоб розвіяти її стурбованість щодо деяких пріоритетів України у зовнішній політиці", - додав він.

Видання також зазначає, що це разюча зміна тону Ющенка, який раніше заявляв про можливість російської агресії в Криму. Він також звинувачував прем’єра Юлія Тимошенко в зраді за те, що вона не засудила російську інтервенцію у Грузії.

"Він (Ющенко) не відмовляється від прозахідної політики. Але в наших інтересах показати, що прозахідна орієнтація не означає антиросійську", - сказав газеті представник України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...