Поляки заблокували кордон з Україною через сигарети й алкоголь

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:27

Жителі прикордонних районів Польщі заблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це заявляють у прес-службі Державної прикордонної служби України, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За повідомленнями польських ЗМІ, 1 грудня кілька десятків громадян України протестували вночі на прикордонному переході "Шегині-Медика" (Львівська область) з Польщею проти нових обмежень на ввіз алкоголю й сигарет у країни Євросоюзу, введених з 1 грудня.

За даними Держприкордонслужби, у понеділок громадяни Польщі також заблокували рух через 2 пункти пропуску на кордоні з Україною.

Зокрема, з 10 години ранку 1 грудня до 2 години ночі 2 грудня близько 100 осіб перекрили пункт пропуску "Медика", розташований навпроти українського пункту "Шегині".

Ще близько 50 людей у понеділок з 19:40 майже до півночі не давали можливості здійснювати пропуск у пункті пропуску "Корчева" і, відповідно, в українському – "Краковець".

В такий спосіб учасники акції протестували проти введення нових правил, що почали діяти з 1 грудня на території Польщі.

Ці правила обурили людей, що постійно переправляли через кордон дозволену кількість певних товарів, переважно сигарет і алкогольних напоїв. Саме перепродаж такої продукції дотепер був основним джерелом їхнього прибутку.

Відповідно до нових правил, особи, що проживають у прикордонній смузі, тепер мають право ввозити до Польщі до 2 пачок сигарет, алкогольних напоїв міцністю від 22% до 80% – 0,5 літра, міцністю до 22% – 0,5 літра, 0,5 літра сухого вина і 2 літри пива.

Разом з тим, іншим особам дозволено перевозити вдвічі більше міцних алкогольних напоїв, учетверо більше алкогольних напоїв міцністю до 22%, і в 8 разів більше пива і сухого вина.

У зв'язку з цим Держприкордонслужба України не виключає можливості блокування найближчим часом пунктів пропуску на польсько-українському кордоні і прогнозує збільшення спроб незаконного переміщення на цій ділянці підакцизних товарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...