Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вийшов на рівень, де "куються кримінальні мільярди"

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:59

Справа про хабарництво директора департаменту з контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації Ігоря Гончара найближчим часом, очікується, буде передана до суду.

"Найближчим часом, як заявляють у ГПУ, ця справа буде передана до суду. З матеріалів оперативників я знаю, що є достатньо доказів, які підтверджують його вину", - сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю газеті "Дело".

Він зазначив, що "міліція проводить оперативні дії, а справу проти посадової особи порушує прокуратура".

"У цьому випадку УБОЗ разом із одним із найкращих слідчих в особливо важливих справах Генпрокуратури Жердицьким сформували слідчу групу. У результаті обшуку в робочому кабінеті і будинку Гончара було знайдено набагато більше готівки, ніж складає сума хабара", - розповів голова МВС.

"Слідство має у своєму розпорядженні також оперативні записи його бесід про вимагання хабара. Печерський суд відхилив клопотання слідчого про його утримання під вартою, з огляду на стан здоров'я підозрюваного", - зазначив він, додавши, що незабаром справа, вочевидь, буде передана до суду.

Луценко також сказав, що "та ж ситуація і з іншими справами про хабарництво".

"До речі, якщо я раніше критикував результати спільної роботи з хабарництва МВС і прокуратури, то цього року ми працюємо досить успішно. Фактично всі 1,5 тисячі справ про хабарництво в країні були порушені завдяки спільній роботі. Однак судова система не витримує жодної критики. З 1,5 тисяч справ тільки 30-40 рішень було про ув’язнення підсудного", - сказав він.

"При цьому в 2008 році ми зафіксували, що сума хабарів перевищує всі попередні 5 років. Тобто у своїх розслідуваннях ми вийшли на середній рівень хабарозбирачів, де і куються кримінальні мільярди", - підкреслив Луценко.

"В основному це стосується голів сільських і міськрад, працівників районних і облдержадміністрацій і комітетів із земельних ресурсів. Тобто там, де знаходиться великий земельний Клондайк", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування