Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друга хвиля звільнень почнеться після Нового року

Вівторок, 2 грудня 2008, 13:25

Друга хвиля скорочень наприкінці січня - лютому наступного року торкнеться компаній, орієнтованих на споживчий сектор.

Таку думку висловила директор рекрутингової компанії "Форсаж" Олена Грищук на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, компанії провели масштабні скорочення (у листопаді), і це була перша хвиля таких скорочень. Другу хвилю ми очікуємо в період після Нового року - це буде наприкінці січня - лютому", - сказала Грищук.

За її словами, якщо перша хвиля торкнулася компаній, задіяних у сфері металургії і девелопмента, то друга позначиться на компаніях, що займаються, переважно, діяльністю, орієнтованою на споживчий сектор.

"Перша хвиля скорочень торкнулася певних секторів економіки. Усі ми знаємо, що першими кризу відчули в металургії, після цього вона торкнулася інвестиційних компаній, девелоперських компаній, компаній у секторі нерухомості і будівництва", - нагадала Грищук.

"Друга хвиля торкнеться компаній, орієнтованих на споживчий сектор. Це банківські працівники, працівники, задіяні в сфері виготовлення продуктів харчування, і в легкій промисловості", - додала вона.

Директор рекрутингової компанії уточнила, що якщо протягом першої хвилі скорочень окремі компанії звільнили близько 60-80% фахівців, то друга хвиля не буде такою масштабною.

"Мова йде про оптимізацію структури штату компаній", - вважає Грищук.

За її словами, кількість резюме здобувачів роботи в рекрутинговій компанії "Форсаж" у листопаді поточного року збільшилася в три рази в порівнянні з жовтнем.

Водночас, вакансій на ринку стало менше, а роботодавці значно посилюють вимоги до фахівців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...