"1+1" готовий судитися з Луценком за "наклеп"

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:58

Телеканал "1+1" готовий ініціювати судовий позов до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за "наклеп" через звинувачення на адресу каналу, озвучені в ефірі 30 листопада, які "1+1" називає безпідставними і такими, що шкодять його репутації.

Про це йдеться у зверненні каналу до ЗМІ щодо заяв Луценка, поширеному у вівторок.

"1+1" нагадує, що 30 листопада голова МВС був гостем прямого ефіру "Телевізійної служби новин", йшлося про реакцію Луценка на спецпроект ТСН "Жесть мундира" – журналістське розслідування щодо того, як міліція порушує закон та права людини.

"Під час ефіру Юрій Луценко висловив 3 серйозні звинувачення на адресу "1+1", які ми вважаємо безпідставними і такими, що шкодять нашій репутації", - сказано у зверненні.

Канал зазначає, що, по-перше, Луценко заявив, що розслідування підготовлене спеціально з метою дискредитувати міліцію, мотивувавши свій висновок тим, що автор розслідування – Жан Новосельцев – не висвітлив у проекті позиції МВС.

"1+1" вважає цю заяву серйозним обвинуваченням, адже йдеться про головний принцип журналістики – обов’язкове висвітлення позиції всіх сторін, причетних до будь-якого матеріалу. "ТСН" цілковито дотрималась цього принципу у розслідуванні "Жесть мундира" – у кожному із 9-ти сюжетів подано коментарі представників міліції, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції, Управління по боротьбі із організованою злочинністю та інших", - сказано в заяві каналу.

Крім того, зазначається, що Новосельцев запрошував Луценка прокоментувати розслідування з моменту виходу в ефір першого сюжету, однак той усе відкладав зустріч, посилаючись на заклопотаність, і погодився прийти "лише 30 листопада, коли всі серії проекту уже вийшли в ефір".

Коментуючи звинувачення Луценка у тому, що "1+1" причетний до схеми відмивання грошей із посиланням на нібито підписаний каналом контракт із фіктивною компанією, створеною для переведення коштів у готівку, канал зазначає:

"Документ, згаданий паном Луценком, канал справді підписав із постачальником обладнання. Усі послуги, передбачені договором, каналу надані. "1+1" ініціював внутрішнє розслідування щодо цього документа із юристами та аудиторами, ми подамо офіційний коментар про його результати після завершення розслідування".

Реагуючи на слова голови МВС щодо можливих маніпуляцій каналом "1+1" з боку криміналітету і наявні в нього записи телефонної розмови між двома людьми, один із яких є підозрюваним у вбивстві, які "нібито домовляються замовити "1+1" розслідування проти голови УБОЗ, яке призведе до його звільнення і позбавить їх зайвих проблем", канал заявляє: "1+1" вважає цю заяву безпідставною і такою, що шкодить репутації каналу".

"Міністрові варто було б перевіряти інформацію, перш ніж оприлюднювати її, а також пояснити, чому людей, яких він цитує, не покарано за законом та роз’яснити причетність каналу до вказаних ним речей. В іншому разі ми готові ініціювати судовий позов особисто до пана Луценка за наклеп. "1+1" уже направив у Міністерство офіційний лист із проханням надати докладну інформацію щодо заяви міністра", - сказано в заяві.

У "1+1" розцінюють поведінку Луценка "як тиск на пресу та свободу слова і готові захищати свої права у передбачений законом спосіб".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...