Ющенко обіцяє, що скоро ситуація з гривнею налагодиться

Вівторок, 2 грудня 2008, 15:25

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не існує економічних підстав для девальвації гривні.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю журналістам після ознайомлення з роботою ВАТ "Луцький автомобільний завод", повідомляє прес-служба президента.

"Жодних економічних торговельних платіжних і фінансових проблем для глибокої девальвації гривні не існує", - сказав Ющенко.

Реклама:

Коментуючи ситуацію зі зростанням попиту на валютному ринку, він підкреслив, що в даному випадку найбільше спрацював психологічний фактор, а значна частина цього попиту є спекулятивною.

"Я глибоко переконаний: курс, досягнутий сьогодні, - останній, з якого можна почати атаку щодо спекулятивних операцій, що сформувалися на валютному ринку за останні кілька днів", - сказав він.

Ющенко закликав НБУ, Міністерства фінансів та економіки до щоденної ефективної комунікації з суспільством з цього питання. Дотепер, констатував Президент, "влада, НБУ не справляються з психологічним фактором".

ВІДЕО ДНЯ

"Маючи на увазі, що в нас немає економічних підстав акцептувати таку девальвацію, я закликаю НБУ, Мінфін, Мінекономіки, не зволікаючи, зайняти позицію, яка б дала змогу зафіксувати чітку курсову позицію і відкинути ті панічні настрої, які сформувалися, особливо в останні 7-8 днів. Вони не адекватні", - сказав Ющенко.

Він водночас висловив переконання, що ближчим часом ситуацію на валютному ринку буде врегульовано.

Глава держави також висловив переконання, що пакет антикризових заходів, прийнятий нещодавно у парламенті, має бути розширений. Він окремо наголосив, що в умовах кризи неприпустимим є зволікання з прийняттям Держбюджету-2009.

Президент закликав уряд відмовитися від популізму в своїх діях - адже саме необґрунтовані кроки у соціальній сфері стали однією з причин зростання інфляції в країні.

"23% інфляції - це великий докір моделі управління, яку формував уряд", - зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування