Податкова відмовляється заробляти на собаках, конях і ордерах на квартиру

Середа, 3 грудня 2008, 15:50

Державна податкова ініціює відміну 14 видів місцевих податків і зборів, які є малоефективними і не відіграють істотної ролі у наповненні місцевих бюджетів.

Про це йдеться в повідомленні податкової адміністрації.

ДПА України вважає доцільним скасування малоефективних для бюджету таких загальнодержавних та місцевих податків і зборів, як збір за проведення гастрольних заходів, податок на промисел, фіксований податок на доходи фізичних осіб від заняття підприємницькою діяльністю, збір за участь у бігах на іподромі, збір за виграш на бігах на іподромі, збір з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі, збір за видачу ордера на квартиру, збір з власників собак, збір за право використання місцевої символіки, збір за проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей, збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери послуг (оскільки торгівельна діяльність та діяльність з надання побутових послуг підлягає патентуванню) комунальний податок.

На думку фахівців ДПА України, потребує вилучення із системи оподаткування збір до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення та збір до Державного інноваційного фонду, які на сьогодні не справляються.

З метою зменшення витрат на адміністрування платежів до державних соціальних фондів та створення передумов для зменшення навантаження на фонд оплати праці передбачається об’єднати всі внески на державне соціальне страхування в один платіж – єдиний соціальний податок, включити його до системи оподаткування та визначити податкову службу контролюючим органом щодо його сплати.

Потребою сьогодення є також спрощення процедури започаткування та припинення підприємницької діяльності фізичних осіб, вважають у податковій.

Для реалізації цього заходу необхідно ухвалити до законодавства щодо оподаткування.

У разі втрати роботи під час фінансової кризи громадяни зможуть започаткувати підприємницьку діяльність за спрощеною процедурою, що створить умови для зниження соціальної напруги, вважають у податковій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування