Янукович ще не дав "добро", а Медведчука "прописують" до Тимошенко

Четвер, 4 грудня 2008, 08:13

У четвер у парламенті, швидше за все, не буде оголошено про створення коаліції й обрано спікера, а ці рішення відкладуться до вівторка, 9 грудня.

"Просто ще не дійшли остаточних домовленостей. Звичайні робочі моменти. Нічого страшного не відбувається – переговори тривають", - сказало джерело в керівництві Партії регіонів газеті "Сегодня".

За даними видання, причина затримки – протидія коаліції з боку групи "регіоналов" на чолі із Сергієм Льовочкіним, який має великий вплив на лідера ПР Віктора Януковича і, за деякими даними, тісні зв'язки зі співвласником компанії "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем.

"Янукович поки ще остаточно добро не дав. Нова вирішальна дата – вівторок", - сказав один із учасників переговорів.

Між тим, газета наводить чутки, що у "велику політику" повернеться Віктор Медведчук – екс-голова адміністрації Леоніда Кучми й екс-лідер СДПУ(О), а також кум прем'єра Росії Володимира Путіна і друг президента РФ Дмитра Медведєва.

Як повідомив газеті один із керівників Партії регіонів, висока імовірність того, що в новому уряді Юлії Тимошенко Медведчук може зайняти посаду міністра юстиції: "А чому ні? Ви знаєте, на фоні багатьох він виглядає дуже адекватно. Якщо коаліція буде сформована, то ймовірніше за все, він обійме посаду міністра юстиції".

Не виключає повернення у публічну політику Медведчука і політолог Михайло Погребинський, який протягом багатьох років є його головним консультантом.

"В уряді повинні працювати адекватні наявним реаліям люди. До таких, без сумніву, належить і Віктор Медведчук", - сказав політолог.

Погребинський також нагадав, що за великим рахунком після "помаранчевої революції" Медведчук з політики не ішов, тому що продовжував консультувати в тому числі і БЮТ у правових питаннях.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що переговори між ПР і БЮТ про створення нової коаліції близькі до завершення, і найбільш ймовірний варіант їхньої співпраці: Юлія Тимошенко залишається прем'єром, Янукович стає спікером, а усі віце-прем'єрські посади (або майже усі), а також міністерства економічного блоку уряду відходять до регіоналів, інші міністерські посади діляться 50 на 50.

Між тим, за словами політолога Вадима Карасьова, який працює на секретаріат президента, СП не перешкоджає і не збирається перешкоджати створенню коаліції ПР і БЮТ. "Нехай спочатку вона відбудеться – надто бютівці й регіонали різні. А якщо й утворять, то нехай покажуть, що вони зможуть разом працювати", - каже він.

"Насправді ми побачимо, як регіонали і Юля, працюючи разом в уряді, будуть пожирати одне одного. Ось дивіться, що регіонали погодяться з роллю чистильника стаєнь, коли відповідальність за невдачу у виході з економічної кризи буде лежати на них, а лаври у випадку успіху дістануться Юлі", - додає Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування