В умовах кризи українці не довіряють політикам і журналістам

Четвер, 4 грудня 2008, 11:50

Майже половина українців покладає відповідальність за подолання економічної кризи на президента Віктора Ющенка.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного інститутом Горшеніна.

Так, 48,8% опитаних покладають відповідальність за вихід з кризи на президента, 39,3% - на прем’єра Юлію Тимошенко, 38,9% - на парламент.

Водночас 62,2% респондентів у зв’язку з фінансово-економічною кризою вважають, що Україну чекають серйозні політичні та соціальні потрясіння.

Опитування продемонструвало, що українці відчувають недовіру як до влади, яка, на їхню думку не здатна здолати економічну кризу (62,4%), так і до ЗМІ, які або замовчують інформацію про реальний стан кризи (37,1%), або надмірно нагнітають ситуацію довкола неї (21,9%).

"Такі настрої характерні для всіх прошарків суспільства, і не залежать від рівня доходів, що дозволяє говорити про зростання суспільної недовіри та розчарування у здатності українських політичних сил здолати фінансово-економічну кризу", - йдеться у повідомленні інституту.

Дослідження проводилося з 27 листопада по 2 грудня 2008 р. методом телефонного опитування в 25 обласних центрах України, містах Києві та Севастополі.

Було опитано 1000 респондентів, які репрезентують доросле населення віком від 18 років. Похибка репрезентативності щодо об’єкту дослідження не перевищує +/- 3,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування