Міліція затримала другого з банди, яку перевіряють на зв'язок із Губським

Четвер, 4 грудня 2008, 13:20

Правоохоронці затримали другого фігуранта у кримінальній справі бандугруповання "Капітошки" Олександра Пластовця.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС, він був затриманий у результаті "оперативної комбінації", проведеної працівниками ГУБОЗ та Генпрокуратури, за ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Зараз Пластовець перебуває за ґратами. До кінця тижня Печерський райсуд Києва обере йому міру запобіжного заходу, правоохоронці наполягатимуть на подальшому утриманні під вартою.

За даними оперативників, у банді Пластовець був другим за впливом після Олександра Капітонова.

"Він опікувався фінансовими та юридичними питаннями так званого Першого рейдерського синдикату, до якого входила і банда "Капітошки". Зокрема, він фінансував силові акції із захоплення комплексу "Веста" та адмінбудівлі держпідприємства Міністерства транспорту та зв`язку України, ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод", ВАТ "Черкасигаз" та управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області", - сказано в повідомленні.

Крім цього, за даними оперативників, "Пластовець координував юридичне забезпечення штучного створення майнового спору довкола привабливих підприємств, зокрема, через фальсифіковані судові рішення. Бандугрупування скоювало напади на ці об’єкти (іноді було задіяно до 400 осіб), не чекаючи оскарження сумнівних судових ухвал".

Пластовця було затримано завдяки інформації про його місцезнаходження, яку надав громадянин С. за телефонами ГУБОЗ (461-18-34, 461-16-01). "Як і було обіцяно, громадянинові С. буде виплачено винагороду в розмірі 50 тисяч гривень. Ці кошти буде надано з фонду, спеціально створеного підприємцями, що постраждали від дій бандформування "Капітошки", - зазначає ГУБОЗ.

Відомство також зазначає, що тим часом до розшуку лідера бандугруповання Капітонова долучилися білоруські правоохоронці. За даними оперативників, Капітонов "тривалий час мешкав на території Білорусі, має там розгалужені зв’язки у кримінальному середовищі, тому не виключено, що саме в цій країні він і переховується".

Раніше Капітонова було оголошено в розшук каналами Інтерполу, до його пошуків було залучено правоохоронців Російської Федерації.

Як відомо, у вересні Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу відносно бандугруповання "Капітошки". Крім цього, зловмисникам інкримінують ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством) та ч. 2 ст.279 (захоплення транспортного підприємства, установи або організації) КК.

Невдовзі було затримано першого фігуранта справи Валерія З., відомого у кримінальних колах на прізвисько "Заєць". Він дає свідчення. У розшуку залишилися двоє учасників угруповання – Капітонов та Сергій Галицький.

За інформацію, яка допоможе встановити їх місцезнаходження, встановлено винагороду в 50 тисяч гривень. Конфіденційність гарантується.

У свідченнях затриманих по цій справі також згадується прізвище депутата від БЮТ Богдана Губського.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування