Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ не бояться, що коаліція з Януковичем їх розсварить. Але вже сваряться

Четвер, 4 грудня 2008, 16:46

Можливе формування коаліції між БЮТ та Партією регіонів навряд чи призведе до розколу всередині БЮТ через незгоду деяких членів блоку щодо створення такого об’єднання.

Про це заявив депутат від БЮТ Валерій Писаренко, коментуючи, зокрема, заяву міністра транспорту Йосипа Вінського про те, що він подасть у відставку у разі створення такої коаліції.

“Навряд чи можливість створення такої коаліції може розвалити фракцію чи блок”, - сказав Писаренко, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що будь-яке рішення перед його остаточним ухваленням обов’язково обговорюється на засіданні фракції БЮТ.

За словами Писаренка, кожен може висловити свою позицію і надати їй чіткі обґрунтування.

“Але якщо більшість фракції висловлюється за ухвалення конкретного рішення, то зазвичай всі члени БЮТ його виконують”, - сказав він.

При цьому, за словами Писаренка, заява Вінського про його готовність піти з посади міністра в разі формування коаліції між БЮТ та Партії регіонів жодним чином не пов’язана з ідеологічними мотивами.

“Це його особиста позиція. І не в нашій компетенції та не в нашій силі когось утримувати”, - сказав він.

Депутат висловив думку, що така заява Вінського пов’язана з його небажанням втратити посаду міністра.

У свою чергу БЮТівець Геннадій Задирко заявив, що "позиція Вінського пов‘язана виключно з позицією виборців, які підтримали демократичні сили на Майдані 2004 року та на повторних виборах 2007 року".

"Ми проти приведення до влади Партії регіонів, якій висловила недовіру більшість українських виборців", - йдеться у заяві Задирка.

Коментуючи критику заяви Вінського збоку БЮТівця Андрія Портнова, Задирко заявив, що "таким людям, як Портнов, ніколи не зрозуміти Вінського".

"Вони - люди з полярними поглядами і позицією. Вінський є політиком, який з 1991 року завжди захищав демократію, а Портнов – інтереси олігархів. У цьому й полягає різниця між ними", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування