Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко заявив, що Україна не піде на компроміс

Четвер, 4 грудня 2008, 17:02

Україна ніколи не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності будь-якої держави.

Про це заявив міністр закордонних справ Володимир Огризко, виступаючи на 16-ому засіданні Ради міністрів ОБСЄ в Хельсінкі в четвер, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Україна ніколи не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності будь-якої держави", - сказав Огризко.

Міністр також зазначив, що в непростій міжнародній ситуації, яка склалася в регіоні відповідальності ОБСЄ в 2008 році, особливо гостро з'являється питання збереження існуючої системи регіональної безпеки і безумовного дотримання державами-учасницями основних принципів Гельсинського заключного акта.

Він також привернув увагу керівників делегацій держав-учасниць Організації до необхідності продовжити участь міжнародних організацій у мирному врегулюванні "заморожених" конфліктів, зокрема - мандата по збільшенню кількості спостерігачів Місії ОБСЄ в Грузії.

Огризко зазначив готовність України взяти участь в обговоренні останніх ініціатив щодо створення нової системи європейської безпеки.

У той же час міністр зазначив необхідність збереження існуючих фундаментальних принципів, закріплених у документах ООН і ОБСЄ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування