Коновалюка вигнали з російської армії через "морально-психологічні якості"?

П'ятниця, 5 грудня 2008, 14:04

Союз офіцерів України вітає рішення міністра оборони Юрія Єханурова про пониження у званні "регіонала" Валерія Коновалюка.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив голова Союзу офіцерів України В'ячеслав Білоус, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вітаємо цей крок міністра оборони України Юрія Єханурова на шляху очищення Збройних сил України і повернення до моральних цінностей", - сказав він.

Білорус зазначив, що раніше його організація звернулася до генерального прокурора, президента і міністра оборони з проханням дати правову оцінку діяльності Коновалюка.

За його словами, союз офіцерів мав інформацію, згідно з якою Коновалюк був звільнений з військової служби в російській армії у зв'язку з тим, що не відповідає посаді за "морально-психологічними якостями".

У 1993 році Коновалюк прибув до України у військовому званні старшого лейтенанта запасу, в 1996 році йому, за даними Білоуса, присвоєно звання капітана запасу без прийняття присяги на вірність народу України.

"Не прийнявши військову присягу, людина одержала військове звання капітана", - заявив Білоус.

При присвоєнні звань "майор запасу" і "підполковник запасу" достроково також порушувалося законодавство України, додав Білоус.

Зокрема, за його словами, Коновалюк не проходив навчальні збори і не складав заліки за програмою навчання офіцерів запасу.

Крім того, голова Союзу офіцерів здивувався тому, що офіцеру запасу присвоюється дострокове військове звання.

Також він підкреслив, що зі свого боку особисто поставив би Коновалюку ярлик з написом "депутат Державної Думи Росії".

Як відомо, голова парламентської комісії зі з'ясування обставин і встановлення фактів поставок у Грузію української військової техніки Коновалюк заявляв, що комісія має у своєму розпорядженні факти незаконних поставок зброї до цієї країни, а також про причетність до цього президента Віктора Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...