Криза підняла злочинність в областях, а в Києві цього не помітили

Субота, 6 грудня 2008, 08:39

Міністерство внутрішніх справ не фіксує збільшення кількості злочинів у зв’язку з економічною кризою в державі.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов, передає УНІАН.

"Особливого збільшення кількості злочинів не відзначено. Навпаки, за січень-жовтень є зменшення злочинності на 4%, а особливо важких злочинів – майже на 10%", - сказав Мармазов.

Він підкреслив, що можливе підвищення рівня злочинності у зв’язку з економічною кризою, про яке попереджало МВС, базується на експертних оцінках, але нині кількісні показники не підтверджують цей прогноз.

Разом з тим, начальник УМВС України в Одеській області Богдан Керницький повідомив в коментарі "Дзеркалу тижня", що зростання безробіття в Одеській області призводить до збільшення кількості майнових злочинів.

За його словами, головним джерелом безробітних нелегалів на вулицях міста стали заморожені будівництва.

За словами керівника одеської міліції, кількість майнових злочинів збільшилася майже на 25%, а направлені вони, в більшості випадків, проти особистого майна.

Водночас керівник ГУ УМВС України в Донецькій області Микола Куп’янський пропонує створити кризові центри, в яких представники держустанов і психологи допомагатимуть постраждалим від економічної кризи. На його думку, це допоможе сповільнити ріст злочинності, викликаний безробіттям.

За його словами, правоохоронні органи вже відчули початок сплеску злочинності, викликаного економічною кризою. "Цифри свідчать, що у вересні, жовтні, листопаді кількість певних видів злочинів зросла. Ми це вже відчуваємо", — заявив Купянський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News