Лавринович хоче бути посередником між Брюсселем і Москвою

Субота, 6 грудня 2008, 08:57

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович переконаний, що Україна в майбутньому стане членом ЄС.

Як повідомили УНІАН в прес-службі першого віце-спікера, про це Лавринович сказав в ексклюзивному інтерв’ю Бельгійському радіо RTBF.

"Я впевнений, що Україна в майбутньому стане членом Європейського Союзу", - заявив політик, додавши, що тривалість цього шляху "великою мірою залежить як від внутрішньополітичної ситуації в Україні, так і від ситуації в Європейському Союзі".

За словами Лавриновича, зрозумілим є той факт, що рішення щодо членства України в ЄС перебуває як в економічній, так і в політичній площині.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можна розцінювати Україну за своєрідний міст між ЄС та Росією, перший віце-спікер, зокрема, зазначив: "Ми б хотіли в даному випадку виступати, можливо, посередниками і учасниками в багатьох проектах, які Європейський Союз плануватиме із Російською Федерацією".

При цьому він висловив сподівання в тому, що "Україна братиме участь у розбудові європейської структури економічної співпраці та безпеки, котрі ухвалюватимуться в Брюсселі та Москві".

Лавринович наголосив на тому, що "на відміну від питання членства України в Європейському Союзі, яке має підтримку переважної більшості населення України і ключових політичних партій, питання членства в НАТО не має підтримки в українському суспільстві, і найбільші політичні партії України не підтримують, або не мають рішення щодо необхідності членства України в НАТО".

З огляду на це, перший віце-спікер наголосив: "Я впевнений у тому, що до того моменту, поки ми не будемо мати відповідь українського народу – чи варто бути присутніми в НАТО, державне керівництво України таке рішення ухвалювати не буде".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування