Депутати образилися на "Інтер" і комуніста

Субота, 6 грудня 2008, 14:24

Народні депутати засуджують поведінку депутата від КПУ Леоніда Грача під час ефіру програми "Свобода на Інтері", в якій він виконував роль ведучого.

Як повідомляє прес-служба депутата від НУ-НС Павла Жебрівського, депутати покинули студію під час ефіру, "не маючи більше можливості слова та висловлювання власної думки".

У зверненні народних депутатів, поширеному прес-службою Жебрівського, зазначається, що "у студії розгорнувся ошаленілий антидержавницький, антиукраїнський шабаш".

"Ми висловлюємо обурення тим, що відбулося в ефірі найбільшого українського телеканалу, який в гонитві за рейтингом, поставив під сумнів відстоювання принципів відповідальності перед глядачем, надання учасникам дискусії рівних можливостей, забезпечення культури поведінки в прямому ефірі і в цілому на українському телебаченні", - йдеться у зверненні.

"Ми поважаємо право всіх мас-медіа на формування своїх телепрограм згідно власної редакційної політики, але вважаємо, що загальноукраїнський канал має демонструвати особливу відповідальність перед глядачем", - наголошують депутати.

Під зверненням підписалися народні депутати від НУ-НС Ірина Геращенко, Павло Жебрівський, Лілія Григорович, Кирило Куликов та Юрій Гримчак, від Партії регіонів Тарас Чорновіл, а також народний депутат I, II, IV скликань Степан Хмара.

Водночас Грач назвав "істерикою русофобів" заяву низки депутатів, які розкритикували його поведінку як ведучого під час ефіру програми "Свобода на Інтері" 5 грудня.

"Інспірований вихід групи депутатів від НУ-НС з прямого телеефіру був спланований заздалегідь як спроба зірвати програму", - йдеться в коментарі Грача, текст якого передала УНІАН його прес-служба.

Він також вважає заяву депутатів "тиском на ЗМІ, і, більш того, підштовхуванням адміністративного апарату країни до тотальної узурпації інформаційного простору, який і без того перебуває під тиском провідних політичних сил і проамериканської ідеології".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування