Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко вмовляє Ющенка прийти: трибуну блокувати не будуть

Субота, 6 грудня 2008, 17:57

Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає, що президент має виступити з позачерговим посланням до парламенту.

"Я запропонував би президенту виступити з позачерговим посланням до Верховної Ради щодо внутрішньої ситуації в державі", - заявив Гриценко в суботу на прес-конференції у Львові, повідомляє його прес-служба.

"Не важливо усно чи письмово, у вівторок чи в інший день, але вкрай важливо, щоб і депутатський корпус, і уряд, і громадяни України почули оцінки і пропозиції глави держави", - зазначив він.

Водночас Гриценко запевнив, що парламент вже готовий до того, аби послухати президента, і блокувати трибуни депутати не будуть. Він також вважає, що "відсутність спікера не має до цього жодного значення".

Депутат також вважає, що президент як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил має невідкладно внести до Верховної Ради законопроект про чисельність армії.

На його думку, сьогодні ні парламент, ні уряд, ні самі Збройні Сили не знають, якими їх бачить керівництво держави у питанні чисельності. Він переконаний, що доки не буде внесений законопроект про чисельність Збройних Сил у 2009 році, ні уряд, ні в парламент не матимуть законодавчих підстав для того, щоб розраховувати військовий бюджет на наступний рік.

Гриценко також пропонує перейти на щоквартальне планування макроекономічних показників і щоквартальне звітування з подальшим їх уточненням.

Крім того, депутат пообіцяв оголосити про створення своєї громадської організації протягом тижня. "Це не буде якась 160та партія. Я не хочу вступати до жодної з них. Це буде громадська організація, яка працюватиме на довготривалу перспективу", - зазначив Гриценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування