Спікер з'явиться не раніше середи через Януковича

Понеділок, 8 грудня 2008, 09:44

Представник Партії регіонів Ганна Герман не виключає, що її фракція може підтримати кандидатуру Івана Плюща на посаду спікера Верховної Ради.

Про це вона сказала в неділю, відповідаючи на питання, чи готова фракція Партії регіонів підтримати когось з уже названих кандидатів на посаду спікера, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наш лідер партії (Віктор Янукович) сказав, що якщо "Наша Україна" буде готова цылком і повністю проголосувати за кандидатуру Івана Плюща, то можна буде щось про це говорити, і ми (фракція Партії регіонів) можемо це підтримати. Але якщо вони самі не знають, чого вони хочуть, то їх у цьому важко підтримувати", - сказала вона.

З приводу можливого підписання президентом України указу про розпуск Верховної Ради депутат заявила:

"Якщо президент візьме відповідальне рішення на себе, то я вірю, що це буде правильне рішення і зайвий документ ніколи не буде підписаний".

"На щастя, сьогодні я можу сказати, що вибори - це не єдине рішення. Ми ще маємо надії на створення парламентської більшості і маємо підстави на це сподіватися, і все залежатиме від відповідальності партнерів, від того, наскільки вони зуміють особисті амбіції сховати під стіл і працювати не для рейтингів, ні для майбутніх президентських виборів, а щоб поліпшити ситуацію в країні", - сказала Герман.

З приводу можливого голосування у вівторок, Герман поділилася своєю власною думкою:

"Я думаю, що якогось конкретного рішення про створення більшості і виборів спікера можна чекати в середу або в четвер. Я не знаю, на коли призначена жалобна процесія, похорону партріарха Алексія II, якщо вона призначена на вівторок, на понеділок, я знаю, що наш лідер (Віктор Янукович) хоче взяти участь у цій процесії, тому що він був дуже близьким другом з патріархом. Я не думаю, що лідер не відвідає жалобну церемонію. Реально потрібно чекати голосування все-таки в четвер".

Також депутат підкреслила, що потрібно, "щоб кредити, які українці взяли у валюті і валютні борги в банку перевести в гривневий кредит, щоб люди мали можливість платити цю суму в гривні, тому що люди одержують зарплати в гривнях".

"Так ми будемо мати якісь гарантії, що в людей не позабирають речі, які вони заклали в банку - машини, квартири або якусь землю. Такий проект постанови лежить у парламенті, ми (фракція Партії регіонів ) його зареєстрували і це один із кроків, якими ми хочемо реально захистити кожного громадянина", - сказала Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News