Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Огризка стверджують, що з заручниками "Фаїни" усе добре

Понеділок, 8 грудня 2008, 11:54

Операція зі звільнення з піратського полону екіпажу судна "Фаїна" триває, стан здоров'я заручників задовільний, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Здійснюється реалізація схеми зі звільнення заручників. За інформацією МЗС України, стан здоров'я заручників задовільний", - сказав прес-секретар МЗС Василь Кирилич на брифінгу в понеділок у Києві.

Прес-секретар підкреслив, що МЗС України не брало участі в переговорному процесі, оскільки це компетенція винятково представників судновласника.

У зв'язку з цим МЗС не володіє подробицями ходу операції зі звільнення.

Кирилич нагадав, що на минулому тижні на судно була доставлена питна вода, продукти харчування і все необхідне для життєдіяльності заручників.

Раніше сомалійські пірати заявляли, що вони вкрай незадоволені затримкою викупу за "Фаїну".

Як відомо, українське судно "Фаїна" було захоплено піратами в нейтральних водах ближче до Кенії 25 вересня. Судно слідувало під прапором Беліза в Кенію і перевозило військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки.

На борту судна "Фаїна" перебуває 21 член екіпажа: 17 з них - громадяни України, троє - громадяни Росії, і один - громадянин Латвії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...