Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вже готовий міняти параліч на вибори

Понеділок, 8 грудня 2008, 16:06

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що в парламенті є більше шансів у вівторок обрати спікера, ніж створити коаліцію.

Про це він заявив на брифінгу у понеділок у парламенті.

"Зараз багато залежить від НУНС, дуже багато. Вони прийняли на з'їзді рішення знаєте яке (про обрання Віктора Ющенка головою партії). Потім вони висунули Плюща, але постанови я не бачив", - зазначив Кириленко.

За словами Кириленка, наскільки йому відомо, у фракції НУНС немає 72 голосів за жодну кандидатуру спікера.

"Тому багато залежить від цієї фракції. Чи там набереться відповідна кількість голосів, щоб з будь-яким з фігурантів у залі – чи Партією регіонів, чи з нашою фракцією - утворити більшість, яка створить коаліцію. Звичайно, у нас голосів простої більшості не вистачить на створення коаліції з НУНС. І навіть Блоку Литвина недостатньо, якщо буде проста більшість у НУНС (36 голосів)", - пояснив Кириленко.

"Якби було 60 голосів, то цього могло б бути достатньо. Але це гіпотетично і дуже глибоко теоретично. З Партією регіонів (у НУНС )– більш гарантовано. У них більше голосів. Могло б так статися. Але багато залежить від позиції голови партії "Наша Україна" Віктора Ющенка", - зауважив бютівець.

"Якщо не складеться ситуація, якщо далі триває параліч (парламенту), то конституційні вимоги є конституційні вимоги – недіючий парламент це більше зло, ніж вибори. Хоча наша позиція незмінна – ми проти виборів, ми категорично за діючий парламент", - наголосив Кириленко.

За його словами, БЮТ закликає колег обрати у вівторок голову парламенту.

"На жаль, на сьогодні в форматі усіх сил, які є в парламенті, жодного документа узгодженого по жодному напрямку немає. Завтра є один шанс - без коаліції і нашої участі обрати спікера", - заявив Кириленко.

"Ми ставимо жорстко умову – коаліція. Інші фракції так рельєфно і вимогливо не ставлять вимогу. Завтра можливість обрати голову парламенту більш реальна, ніж створити коаліцію", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування