Партія регіонів просить Ющенка визначитися, а не смикатися вперед-назад

Понеділок, 8 грудня 2008, 17:04

Партія регіонів висунула на посаду голови Верховної Ради Олександра Лавриновича, але інші фракції її не підтримали.

Про це повідомив журналістам після погоджувальної ради регіонал Олександр Єфремов, коментуючи можливість створення коаліції.

"Я можу вам офіційно сказати, що на той час, коли я тут виступаю, переговори тривають з усіма фракціями. І по жодному напрямку з жодною фракцією погоджених документів, зокрема, і тих, що гуляють в Інтернеті, їх немає", - заявив Єфремов.

"Переговори тривають, враховуючи це і щоб зрушити процес – ми запропонували сьогодні колегам кандидатуру Олександра Лавріновича на посаду спікера. Наші колеги погодились, що ми маємо право на таку пропозицію. Ми попросили наших колег дати нам недостатні голоси за цю кандидатуру, але так і не отримали згоди", - зауважив регіонал.

"Вони сказали давайте підпишемо якісь папери, а потім будемо розглядати кандидатуру", - пояснив він.

За словами Єфремова, також його фракція пропонувала або обрати спікера, або заслухати президента, прем’єра й голову Нацбанку щодо ситуації у країні. Але на це згоди також інші фракції не дали.

"На поверхні наступне – непрацюючий парламент вигідний і президенту і прем’єру", - заявив Єфремов.

Тому , на його думку, якщо впродовж кількох днів не будуть досягнуті домовленості й парламент не працюватиме, то президент "має виконати своє конституційне право, а не смикатися вперед-назад".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування