Пастор Черновецького вже "обробляє" парафіян, які постраждали від Флетчера?

Понеділок, 8 грудня 2008, 17:47

Київська міліція попереджає про кримінальну відповідальність за тиск у розслідуванні кримінальних справ у відношенні керівника групи Кіng's Capital Олександра Бандурченка і громадянина США, організатора проекту "Як стати мільйонером" Роберта Флетчера.

Про це заявив журналістам у понеділок начальник ГУ МВС у місті Києві Віталій Ярема, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що сьогодні проводиться відповідна агітаційна робота серед парафіян "Посольства Божого", щоб вони не йшли і не писали заяви в органи внутрішніх справ, проводяться відповідні пікетування", - сказав він.

"Таким способом тиснути на слідство я б не рекомендував, тому що у відношенні них (учасників пікету), особливо організаторів, що тиснуть на хід розслідування, передбачена кримінальна відповідальність", - заявив Ярема.

Він закликав мешканців Києва та інших регіонів, які постраждали від діяльності King's Capital і Флетчера, якнайшвидше звернутися в органи міліції з повідомленнями про факти шахрайства з боку цих структур.

"Це дасть можливість нам оперативніше відпрацювати, у тому числі і на користь громадян, яким будуть відшкодовуватися їхні збитки", - запевнив Ярема.

"Треба йти в міліцію з відповідними заявами, тому що потім може бути пізно, коли будуть відшкодовуватися збитки, ці громадяни залишаться без коштів", - додав він.

За словами начальника главку, у даний час у міліцію вже подано 180 заяв громадян, які потерпіли від фінансової діяльності Кіng's Capital, а також 30 заяв у зв'язку із шахрайськими діями Флетчера.

Ярема підкреслив, що ці цифри змінюються, оскільки продовжується робота зокрема й у регіонах.

Як відомо, 23 листопада, співробітники міліції затримали Флетчера за підозрою у здійсненні шахрайських дій.

Флетчер займався в Україні організацією тренінгів, залучаючи кошти українських громадян, рекламу його тренінгів можна було побачити на біг-бордах у містах України.

27 листопада 2008 року Шевченківський районний суд Києва заарештував главу групи компаній Кіng's Capital Бандурченка, обвинувачуваного в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Приводом для затримання Бандурченка стали близько 60 заяв громадян про те, що вони вклали гроші у фінансову групу і не можуть їх одержати назад. Сума вкладених грошей перевищує $100 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...