Експерт бачить перспективу у постачанні енергії Литві

Вівторок, 9 грудня 2008, 08:33

Президент України Віктор Ющенко у вівторок відвідає Литву, де, як очікується, обговорить енергетичну співпрацю.

На думку директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Саприкіна, конкретної допомоги від Литви у реалізації проекту нафтотранспортного коридору Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ навряд чи слід очікувати.

Втім, коментуючи "Німецькій хвилі" переговори про енергетичну співпрацю України і Литви, Саприкін погоджується, що Україна зацікавлена у переведенні у практичну площину питання щодо можливостей імпорту її електроенергії Литвою.

Він називає питання постачання електроенергії до Литви перспективним, вигідним для української економіки, адже на Литву чекає дефіцит електроенергії у зв'язку із закриттям Ігналінської АЕС.

Втім, до таких перемовин слід підключати Білорусь, лише так український імпорт може надходити до прибалтійської республіки, додає експерт.

Як відомо, президент України Віктор Ющенко у вівторок перебуває з візитом у Литовській Республіці. Чільники держав мають намір, зокрема, приділити увагу співпраці у рамках Євроазійського нафтотранспортного коридору.

Вільнюс підтримує цей проект, погоджується експерт, втім, додає: "Поки зарано говорити про відгалуження до Литви нафтотранспортного коридору. Хіба що за кілька років".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування