Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді нічого не вирішать, а Янукович може зустрітися з Путіним?

Вівторок, 9 грудня 2008, 09:00

У вівторок парламент запрацює, але рішення коаліційних питань – у тому числі обрання спікера – не буде.

Такий прогноз дало газеті "Сегодня" джерело, близьке до керівництва Партії Регіонів.

Не буде і очікуваної появи у Верховній Раді президента і прем'єра: Віктор Ющенко відмовився сам, запрошення Юлії Тимошенко скасували на погоджувальній раді голів фракцій у понеділок.

"Буде обраний спікер – прем'єр відразу прийде", - заявив напередодні лідер фракції БЮТ Іван Кириленко. На його думку, голову парламенту у вівторок можуть обрати без БЮТ.

Водночас, газета пише, що на зустрічі президента і представників фракції "НУ-НС" теж обговорювалася кандидатура спікера, однак безрезультатно: за словами джерела в "Нашій Україні", усе, що було прийнято, - запропонувати Партії Регіонів проголосувати за Івана Плюща.

А про коаліцію сам Ющенко нібито сказав: "Я розумію, що ставити перед фракцією питання про коаліцію з "Регіонами" безглуздо".

У той же час, зазначає газета, реальні дії зі створення більшості неможливі у вівторок і з іншої причини – лідер ПР Віктор Янукович відбув на похорон патріарха РПЦ Алексія ІІ в Москву.

Зустріч з російським прем'єром Володимиром Путіним, у плані візиту Януковича поки не значиться однак, за словами джерела видання, "імовірність її висока, оскільки вони зустрічаються під час майже всіх поїздок лідера ПР до столиці Росії".

У випадку, якщо зустріч відбудеться, ключовим буде питання ціни на газ для України на 2009 рік, говориться в статті. Нібито ціна $170 за кубометр – одне з головних умов створення коаліції ПР і БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...