НУНС ГОТОВИЙ НА КОАЛІЦІЮ З БЮТ І ЛИТВИНОМ. ЧЕРЕЗ ЗАГРОЗУ КРЕМЛЯ

Вівторок, 9 грудня 2008, 09:35

"Наша Україна" готова розпочати переговори про створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Про це заявив на брифінгу у вівторок лідер НУНС В’ячеслав Кириленко.

За його словами, фракція іде на це, що уникнути другої спроби створення про кремлівської коаліції.

"Ми могли б як патріотична сила спокійно спостерігати за створенням коаліції БЮТ і ПР. Ми знаємо, що консультації тривали довготривало і вийшли на завершальний рівень. Але нас як патріотичну силу не влаштовує друга редакція кремлівської коаліції. Не хотіли, щоб країна підпала під такі ризики", - заявив Кириленко.

"Тому ми зобов’язані розпочати консультації щодо створення інакшої коаліції, а саме коаліції у складі НУНС, БЮТ і Блока Литвина", - наголосив він.

Водночас Кириленко попередив, що про початок переговорів можна говорити, якщо будуть гарантії, що "всі розмови про зміни до Конституції залишаться в минулому".

"Ми повинні чітко розуміти, що всі розмови про те, що інститут президента буде послаблено і заведено для обрання в парламент будуть припинені. Що ця тема не цікавить нікого з партнерів. Ми повинні отримати гарантії, що бодай на один рік розмови щодо зміни конституції під окремі прізвища пішли у минуле", - сказав лідер "Нашої України".

Ще однією умовою коаліції лідер НУНС назвав перегляд виборчої системи – чітке рішення про відкриті списки або змішану систему виборів до Верховної Ради, а також змішана або мажоритарна система на місцевому рівні. При цьому кандидатури депутатів зможуть висувати лише партії.

Крім того, за словами Кириленка, майбутні коаліціанти мають погодити пакети економічних реформ та антикризових заходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...