У Регіонах не вірять Тимошенко. "Якби Ющенко прийшов до Януковича..."

Вівторок, 9 грудня 2008, 10:50

Депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов запевняє, що його партія ще ні з ким не веде розмов про посади і ніякі коаліційні документи не підписані.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи, зокрема, інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про те, що ПР і БЮТ уже нібито підготували меморандум про створення коаліції.

"Розмов про посади ми ні з ким ще не ведемо. Для того щоб підійти до питання про форматування, приміром, Кабміну, необхідно спочатку зрозуміти, чи буде створена коаліція в парламенті. Все інше – творчість журналістів", - сказав Єфремов.

Він також зізнався, що, як і багато хто з його колег, не вірить прем’єру, лідеру БЮТ Юлії Тимошенко: "Я теж не вірю Юлії Тимошенко".

"У цьому варіанті (коаліції з БЮТ) гарантією може бути тільки Господь Бог. Ви ж бачите, поки немає гарантій, немає і коаліції, з огляду на великий елемент недовіри. Я ще не знаю жодного політика, який би мені сказав, що він про щось домовився з Юлією Володимирівною", - додав він.

Водночас, "особисто" Єфремов від Тимошенко жодних гарантій не вимагає.

"Я б був дуже щасливий, якби вона написала заяву і чесно зізналася у своїх помилках. Це особисто моя точка зору. А що стосується переговорного процесу, то його ведуть колеги по фракції. Про що вони домовляться, подивимося. Час покаже, чи будуть ці домовленості затверджені на фракції ПР", - сказав він.

Єфремов підкреслив, що текст меморандуму про коаліцію "може бути переданий, коли пройде затвердження на засіданні фракції, цей документ у Партії регіонів не розглядався", хоча можливо, був затверджений групою, яка над ним працює.

Він підтвердив, що Віктор Янукович готовий відмовитися від "своїх амбіцій" в ім'я країни.

"Для нас основною є антикризова програма і хто спроможний її написати. Потім ми повинні визначитися з питання коаліції, яка прийматиме цю програму. І тільки третім питанням стоїть, хто цю програму буде виконувати. Найбільш логічним було б, щоб програму виконували ті, хто її напише", - сказав "регіонал".

На думку Єфремова, БЮТ, говорячи про коаліцію з ПР, "хотів прискорити ухвалення рішення про створення коаліції на трьох, показавши, що в них є другий варіант можливого вирішення питання". "Ми не граємо в такі ігри", - сказав він.

Він підкреслив, що ПР зробить "усе можливе" для досягнення домовленостей про створення коаліції. "Якби в нас була більшість у форматі Партія регіонів, Блок Литвина і комуністи, такого бедламу в країні не було б", - вважає Єфремов.

"Якби президент прийшов до Віктора Федоровича і попросив би його очолити уряд, також усе було б добре. У політиці не може бути як постійних друзів, так і постійних ворогів", - додав "регіонал".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування