СБУ просить грошей на політичну незалежність

Вівторок, 9 грудня 2008, 13:04

Фіксоване законом фінансування Служби безпеки на рівні 0,5% від ВВП дозволить службі не залежати від політичної кон'юнктури.

Про це повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко на брифінгу, відповідаючи на питання, яка сума необхідна СБУ для нормального функціонування в наступному році.

Остапенко підкреслила, що в цивілізованих країнах спецслужби фінансуються на рівні 1% від ВВП, повідомляє Ліга.net.

"Ми, звичайно, на таку суму не розраховуємо, і в новому проекті Закону про Службу безпеки, що уже відпрацьований і чекає свого розгляду в комітетах Верховної Ради, ми запропонували ввести таку норму, як 0,5% ВВП, тільки з однією метою, - щоб законодавчо закріпити фінансування спецслужби як єдиного державного органу, що захищає національну безпеку України, щоб ця сума не залежала від політичної кон'юнктури, від того, хто сидить у якому кабінеті і яку посаду займає", - сказала вона.

Раніше Остапенко повідомила, що поки що Кабінет Міністрів планує скоротити у наступному році фінансування Служби безпеки України на 15-20%.

У СБУ сподіваються, що при перегляді проекту бюджету на 2009 рік фінансові потреби служби все-таки будуть враховані. За словами Остапенко, у поточному році потреби СБУ профінансовані тільки на 40%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування