Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визнав, що НАТО відмовило Україні й через нього?

Вівторок, 9 грудня 2008, 13:22

Президент Віктор Ющенко відзначає позитивні результати по просуванню України в НАТО, але розуміє важливість вирішення її внутрішніх проблем.

Про це він сказав у вівторок на спільній із президентом Литви Валдасом Адамкусом прес-конференції в Литві, коментуючи рішення міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

"У цьому питанні є стратегія. І те, що зроблено за останній рік я б відніс до виключно позитивних результатів", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що сформована чітка і зрозуміла для всіх учасників Північноатлантичного договору українська стратегія.

За словами президента, суть цієї стратегії полягає в тому, що Україна приєднається в майбутньому до північноатлантичної зони європейської безпеки і увійде до НАТО.

За словами Ющенка, вступ України в НАТО - це "лише питання тактики". Він підкреслив, що Україна одержала механізм, навколо якого можна вести дискусію про наближення до НАТО.

Президент додав, що ні Грузії, ні Україні не потрібно йти в НАТО "зі своїми проблемами", і він частково згодний з думкою, що рішення ради міністрів іноземних справ країн-членів альянсу пов'язано з внутрішніми проблемами двох країн.

Але, на думку Ющенка, головне, що в України достатньо демократичних механізмів для розв'язання своїх внутрішніх проблем.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування