Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" вирішив, що у "Нафтогазу" не було повноважень

Четвер, 1 січня 2009, 11:56

Делегація "Нафтогаза", яка одержала 31 грудня від влади України вказівку перервати переговори з "Газпромом", не мала у своєму розпорядженні мандат на підписання з російським холдингом контракту на поставки газу країні в 2009 році.

Про це повідомив у четвер офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов на брифінгу в центральному офісі "Газпрому".

"Головна проблема не в тому, що ми не сходимося в ціні, а в тому, що в української делегації не було мандата на підписання контракту", - сказав Купріянов.

У той же час уповноважений президента України з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявляє, що Газові переговори між "Нафтогазом" і "Газпромом" були перервані з ініціативи російської сторони.

"Російська сторона була ініціатором перерви (у переговорах)", - сказав він у четвер.

Він зазначив, що українська сторона готова до відновлення переговорів і чекає відповідного підтвердження з Москви.

Соколовський також спростував розповсюджену "Газпромом" інформацію про нібито відсутність у делегації "Нафтогаза" мандата на підписання газових контрактів на 2009 рік.

"Це якесь нове пояснення з боку Росії. Делегація мала доручення і директиви, які давно були погоджені президентом і урядом України, і була уповноважена на підписання документів", - підкреслив він.

У четвер зранку Газпром заявив, що повністю припинив поставки газу, оскільки скінчився термін дії контрактів.

Напередодні в середу переговори закінчилися безрезультатно, і українська делегація відбула до Києва.

Як відомо, Україна вважає прийнятною ціною поставок газу в 2009 році 201 долар за тисячу кубометрів проти пропонованих Росією 250 доларів.

У 2008 році Україна платила за імпортний газ по 179,5 доларів.

РИА Новости, Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування