"Нафтогаз" змушений відбирати російський газ і не виконуватиме забаганки Газпрому

Четвер, 1 січня 2009, 16:00

"Нафтогаз" відбирає з обсягу газу, який Росія транспортує до Європи, 21 млн кубометрів газу на добу для забезпечення цього транзиту.

"Той об’єм газу, який потрібен для транспортування газу в Європу, ми беремо з поточних поставок газу з Росії. Це 21 млн кубометрів на добу", - сказав глава Нафтогазу Олег Дубина на прес-конференції в Києві.

Він підкреслив, що Україна не буде використовувати власний газ з підземних газосховищ для забезпечення російського транзиту.

На питання, чи матиме Європа претензії до України в разі недоотримання газу він відповів, що Європа повинна висувати свої претензії до Росії.

"У мене немає контракту на забезпечення європейських споживачів. У мене є контракт на забезпечення транзиту з Росії", - сказав Дубина.

Водночас він наголосив, що "Європа отримує газ в повному обсязі відповідно до заявки".

Він підтвердив, що з 10 години ранку Газпром закрив постачання газу для України.

"Ми переходимо на газ власного видобутку і підйом з газових сховищ того газу, який ми закачали у 2008 році", - зазначив він.

Коментуючи претензії Газпрому, що Нафтогаз не допускає людей Газпрому до вимірювальних пунктів, Дубина повідомив, що не виконуватиме забаганок Газпрому.

"Якщо це є в наших угодах – це буде виконано. А "хотєлки" ми виконувати не будемо", - сказав Дубина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування