Ющенко дав на газові переговори 7 днів

Четвер, 1 січня 2009, 17:09

Президент Віктор Ющенко заявляє, що газові переговори мають завершитись до 7 січня.

Про це він заявив в четвер, повідомляє прес-служба президента.

"Ми виходимо з того, що наші перемовини з російською стороною повинні бути продовжені у найближчі один-два дні і завершені до 7 січня", - заявив Ющенко.

"Ми виходимо з того, що сторони достатньо обмінялися підходами, принципами, умовами, які важливо врахувати при завершенні переговорного процесу. Вважаю, що ми близькі до прийняття компромісного рішення", - зазначив він.

"І я просив би і президента Росії, і прем'єра Росії, як і українську сторону, що на робочому рівні приймає участь у переговорах зі своїми колегами в "Газпромі" Російської Федерації, зробити все від них залежне для того, щоб ці переговори були якомога швидше завершені", - наголосив президент.

"Ми закликаємо сьогодні всі сторони, які беруть участь у розв'язанні питань, пов'язаних з постачанням російського газу в Україну у 2009 році і транзиту Україною російського газу до європейських споживачів, до порозуміння, толерантності - не вдаватися до шантажу і відкрито, з повагою один до одного вислуховувати позиції взаємин, знаходити способи досягнення взаємоприйнятного рішення", - зазначив Ющенко.

Він додав, що Україна виконувала, виконує і буде виконувати високі гарантії транзиту російського газу для європейських споживачів.

Ющенко ще раз повторив, що 30 грудня "Нафтогаз" завершив повністю розрахунки за спожитий у 2008 році газ, включаючи авансовий платіж за грудень 2008 року.

"Цей платіж був здійснений 30 грудня, і Україна вважає свої зобов'язання по розрахунках за спожитий газ у 2008 році виконані повністю, як це, до речі, передбачав Меморандум між Урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...