Росія вирішила теж піти в атаку на Європу

П'ятниця, 2 січня 2009, 18:37

Російська сторона не бачить необхідності посередництва Євросоюзу в переговорах між Москвою і Києвом про врегулювання чергової газової суперечки, але активно інформує керівництво ЄС про свої зусилля для її якнайшвидшого вирішення.

Про це заявив у п'ятницю постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов.

З цією метою "Газпром" має намір направити делегацію в Брюссель, сказав він.

"В обговоренні всього комплексу проблем енергетичної безпеки повинні брати участь і Росія, і Україна, і Євросоюз. Але для цього треба спочатку вирішити нинішню конкретну проблему між Росією й Україною", - сказав Чижов.

"Не думаю, що Росії й Україні потрібні посередники в переговорах, які цілком фахово можуть вести "Газпром" і "Нафтогаз", - сказав також посол.

"До того ж було б дещо дивно робити посередником основного споживача російського газу", - сказав він.

Постпред повідомив, що незважаючи на новорічні свята, коли керівні інститути ЄС закриті, російська сторона активно роз'ясняє свою позицію й інформує європейських партнерів про стан справ.

У п'ятницю Чижов зустрівся з членом Єврокомісії, який курирує енергетику, Андрісом Піебалгсом, направив офіційну ноту у виконавчій орган ЄС про готовність "Газпрому" надіслати своїх представників у Брюссель для роз'яснення ситуації.

Відбулася також зустріч зі спецпредставником ЄС з енергетичної безпеки Стефаном Евертсом, направлені листи главі Європарламенту Хансу Герту Петтерінгу, у профільні комітети асамблеї, чеському головуванню ЄС.

"Наші роз'яснення зустрічають розуміння в керівних структурах Євросоюзу", - зазначив Чижов.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування