Європейці їдуть говорити про "окремі" газові питання

Понеділок, 5 січня 2009, 10:00

У понеділок до Києва прибуває повноважна делегація Європейської комісії для опрацювання окремих питань співпраці у газовій сфері.

Як повідомив уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, це здійснюється відповідно до домовленостей, досягнутих українською делегацією 2 січня у Празі, Братиславі та Берліні.

У складі делегації ЄК: міністр промисловості і торгівлі Чехії Мартін Ріман, посол з особливих доручень – уповноважений Чехії у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка, а також генеральний директор Генерального директорату "Транспорт і енергетика" Єврокомісії Маттіас Руете з двома супроводжуючими особами.

Прес-служба президента України згодом уточнила, що головна мета перебування делегації ЄК в нашій країні – ознайомлення з реальною ситуацією щодо транспортування російського природного газу через територію України до країн Євросоюзу та обговорення підходів і позиції української сторони щодо налагодження прозорого співпраці з РФ і ЄС в сфері поставок російського природного газу в Україну і його транзиту через неї.

Заплановано переговори і консультації з керівництвом, фахівцями та експертами НАК "Нафтогаз України", керівництвом секретаріату президента та керівництвом Кабінету міністрів, а також Мінпаливенерго України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування