Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: Росія псує образ України, а дехто з депутатів їй допомагає

Понеділок, 5 січня 2009, 12:33

Лише єдина позиція влади та опозиції зможе захистити національні інтереси України у газовій суперечці з Росією, переконаний заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

На цьому він наголосив у понеділок на зустрічі з громадськістю у Дрогобичі Львівської області, коментуючи перебіг українсько-російського газового конфлікту, повідомляє прес-служба Томенка.

На думку віце-спікера, у цій ситуації Росія, яка переживає серйозну фінансово-економічну кризу, вдалася до традиційного методу "переключення" уваги з власної внутрішньої проблеми на зовнішню.

"Інформаційна кампанія останніх днів засвідчує, що в контексті цієї газової суперечки в очах не лише росіян, а і світової громадськості формується негативний образ України", - зазначив Томенко.

Звертаючи увагу на повідомлення щодо подання компанією "РосУкрЕнерго" двох позовів до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольму, віце-спікер зауважив, що у цій ситуації не піддається поясненню активна діяльність цієї компанії на боці Росії.

"Не є таємницею, що у сфері впливу "РосУкрЕнерго" – представники Партії регіонів, серед яких – і герої України, і народні депутати українського парламенту. Ось тут виникає питання: який мотив у цих людей допомагати Росії формувати негативний образ України у світі?", - зазначив Томенко.

На його переконання, сьогодні як ніколи українська політична еліта повинна продемонструвати консолідовану позицію та гідно вийти із газової суперечки з північним сусідом.

"У цій справі не повинно бути поділу між президентом, урядом, Верховною Радою, коаліцією та опозицією. Усім необхідно діяти як представникам національних інтересів України. Лише за таких обставин можна знайти компроміс з Росією та захистити національні інтереси нашої держави", - переконаний віце-спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування