Хорватія недоотримує 7% російського газу

Понеділок, 5 січня 2009, 13:10

Постачання російського газу до Хорватії через конфлікт між Росією і Україною з приводу цін і тарифів за транзит палива скорочено на 7%.

Про це повідомив у понеділок хорватський газовий оператор Plinacro, передає УНІАН із посиланням на "Reuters".

"Імпорт російського газу було зменшено на сім відсотків. Проте це сильно не вплинуло на постачання газу споживачам, оскільки ситуація в (газорозподільній) системі стабільна", - сказала високопоставлений представник Plinacro Івана Маркович в інтерв`ю державному телеканалу.

Хорватія імпортує близько 40% всього споживаного нею газу - в основному з Росії.
Російський газовий монополіст "Газпром" звинуватив у неділю Україну в несанкціонованому відборі 50 млн. куб. м газу, призначених для європейських споживачів.

Конфлікт "Газпрому" і "Нафтогазу України" призвів до повного припинення з 1 січня поставок "блакитного палива" до України. Припинення поставок газу до України в розпал зими вже відчули на собі країни Східної Європи.

Європейський союз, який одержує близько 20% "блакитного палива" через газопровід, що проходить територією України, повідомив про намір провести найближчого понеділка в Брюсселі засідання представників 27 членів ЄС, а також зажадав збереження обсягу поставок транзитного газу.

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що 5 січня "Газпром" збільшить обсяг газу, що поставляється через територію України. Він також сказав, що Україна не погасила заборгованість за постачання газу в 2008 році у розмірі 614 млн. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News