У Єврокомісії впевнені в поставках газу через Україну

Понеділок, 5 січня 2009, 15:00

У Європейській комісії заявляють, що на даний час упевнені в забезпеченні постачань російського газу через Україну в країни ЄС.

Як повідомив офіційний представник Європейської комісії Ферран Тарраделлас Еспуні на прес-конференції в Брюсселі в понеділок, незважаючи на те, що ситуація змінюється щохвилини, рівень тиску газу залишається досить високим, "тому ми упевнені, що проблем із постачаннями газу в найближчі тижні не буде".

За його словами, Єврокомісія аналізує ситуацію в країнах ЄС, і були зафіксовані кілька випадків перебоїв з постачаннями газу, повідомляє "Інтерфакс".

"Європейська комісія аналізує причину... інформація, яку ми отримуємо, свідчить про те, що немає впливу на кінцевих споживачах, немає зараз небезпеки в постачаннях газу громадянам Європейського Союзу", - сказав Еспуні.

Він підкреслив, що в Єврокомісії як і раніше оцінюють ситуацію як комерційну дискусію між Україною та Росією, яка може вплинути на постачання газу в ЄС.

"Тому ми хочемо, щоб ця дискусія була вирішена якомога швидше. Ми тиснемо для того, щоб обидві сторони сіли за стіл переговорів, тому що це в наших інтересах", - сказав Еспуні.

Відповідаючи на питання про характер термінової місії Єврокомісії, яка у понеділок відбула до Києва, а потім має намір зустрітися з представниками ВАТ "Газпром", він зазначив: "Ми намагаємося встановити природу проблеми, і знайти - яка зі сторін несе за це відповідальність, а також знайти рішення".

Представник Єврокомісії також підтвердив, що в понеділок у Брюсселі відбудеться спеціальне засідання постійних представників країн - членів ЄС, так званий Coreper (Committee of Permanent Representatives), скликане чеським президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування