Симоненко кличе Раду терміново поговорити про газ і "зраду" Ющенка

Понеділок, 5 січня 2009, 15:06

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко вважає, що Верховна Рада має негайно провести спеціальне засідання і заслухати звіт уряду та "Нафтогазу" щодо ситуації в газовій сфері та стану переговорів з Росією стосовно ціни на газ.

При цьому він назвав президента Віктора Ющенка "та його кримінально-націоналістичне оточення" головним винуватцем того, що напруження у стосунках між Україною і Росією перейшло критичну межу, повідомляє прес-служба КПУ.

"Ющенко дуже любить повторювати, що виключно він визначає напрямки зовнішньої політики. Прийшов час відповідати за її безглуздість та анти державність", - заявив Симоненко.

Він зазначив, що саме Ющенко благословив розрив довгострокового контракту, яким ціна на газ для України була зафіксована на рівні 50 доларів за тисячу кубометрів аж до 2010 року.

"Саме зовнішня політика помаранчевих націоналістів, які спрямували свої зусилля не на розвиток взаємовигідних і рівноправних економічних, культурних, політичних стосунків з Росією, а на формування з дружньої країни образу ворога, на розпалювання ворожнечі між єдинокорінними українським і російським народами, на руйнацію економіки і провокування економічних війн, призвела до чергового загострення відносин, які загрожують Україні соціально-економічною катастрофою", - сказав Симоненко.

Лідер комуністів зазначив, що провокаційні заяви з боку президента про порушення з боку Росії домовленостей про ціну на газ, заяви про невизнання офіційно підписаних договорів про ціну на транзит "блакитного золота" територією України до Європи та погрози конфіскувати його як контрабанду, постійні борги по сплаті за споживаний газ – це "зайве свідоцтво неспроможності і небажання помаранчево-націоналістичної купки можновладців діяти в інтересах та на користь нашого народу і країни".

"Якщо навіть припустити, що вся комунальна сфера буде споживати тільки український газ, - це не врятує країну від колапсу. Ніяке підвищення ставок за транзит не покриє втрати вітчизняної економіки від непідйомної європейської ціни на газ у 450 доларів за тисячу кубів", - переконаний Симоненко.

"В умовах економічної кризи, коли вже стали десятки підприємств, коли за всіма прогнозами вже на весні безробіття торкнеться мільйонів наших сімей, така ціна на газ ввіб’є останній гвіздок у труну економічної незалежності України, поховає будь-які надії людей на краще майбутнє", - додав лідер Компартії.

Симоненко особливо підкреслив, що Ющенко "свідомо робить все, аби зруйнувати Україну, знищити народ".

"Верховна Рада повинна негайно розглянути питання щодо державної зради Ющенка та його прибічників, позбавити їх повноважень і зобов’язати уряд взяти на себе всю відповідальність за подальші переговори з Росією, а також створити парламентсько-урядову делегацію з цього питання та розрубати Гордіїв вузол українсько-російських проблем", - заявив лідер КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News