Польща не зазнає проблем із отриманням газу

Понеділок, 5 січня 2009, 15:52

Постачання природного газу у Польщу в понеділок здійснюються без порушень, говориться в повідомленні польського газового монополіста PGNi.

Компанія зазначає, що на 22:00 4 січня вона отримала з українського напрямку в пункті "Дроздовичі" на 5 млн куб. м менше природного газу, однак цей обсяг був цілком компенсований за рахунок збільшення постачань через Білорусію в пункті "Високе".

PGNi підкреслює, що постачання споживачам Польщі здійснюються в повному обсязі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" припинив постачати газ Україні вранці 1 січня після того, як переговори російської газової компанії з її українським партнером "Нафтогазом" не дали результату. Услід за цим обсяги експортного газу, що надходить у країни Європейського Союзу, які межують із Україною, зменшилися.

За заявою "Газпрому", це викликано тим, що Україна несанкціоновано відбирає газ, тоді як українська сторона звинувачує "Газпром" у недопоставках газу в необхідних для забезпечення транзиту обсягах.

У результаті 2 січня постачання газу, одержуваного Польщею через українські газопроводи, скоротилися на 11%, але в суботу вони були компенсовані додатковими постачаннями газу через Білорусію обсягом 5 млн куб. м на добу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування