У Ющенка передали обурення Європи тиском "Газпрому"

Понеділок, 5 січня 2009, 18:44

"Газпром" фактично намагається чинити тиск на суд за допомогою представників Євросоюзу через заборону Київського госпсуду компанії НАК "Нафтогаз України" здійснювати транзит російського природного газу територією України за ціною 1,6 долара США за 1000 кубометрів на 100 км.

Про це заявив уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, який перебуває з робочою поїздкою у Швейцарії, повідомляє в понеділок прес-служба президента.

"В Європі із здивуванням сприймають заяву заступника голови правління ВАТ "Газпром" Олександра Медведєва, який сьогодні після зустрічі з міністром економіки Франції фактично закликав європейські країни вплинути на Київський господарський суд з приводу його рішення від 5 січня щодо заборони компанії НАК "Нафтогаз України" здійснювати транзит російського природного газу територією України за ціною 1,6 долара США за 1000 кубометрів на 100 км", - сказав Соколовський.

"Законодавство і політична культура демократичних європейських країн не передбачають можливостей чинити тиск на суди, чого фактично домагається представник російського ВАТ "Газпром", - наголосив він.

Уповноважений президента України зазначив, що європейці сподіваються, що заяву Медведєва щодо політичного впливу на судову гілку української влади не слід розцінювати як офіційну позицію Російської Федерації.

Соколовський здійснює робочу поїздку до Швейцарії з метою детального інформування європейських партнерів про нинішній реальний стан справ у газовій сфері в контексті співпраці України з Росією, а також із країнами Європейського Союзу та іншими країнами, до яких надходить природний газ по території України, зазначає прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування