У Ющенка чекають делегатів Єврокомісії. Щоб переконати розбиратися з Росією?

Вівторок, 6 січня 2009, 05:51

У секретаріаті президента України у вівторок, 6 січня, о 10.00 відбудеться зустріч із делегацією Європейської комісії, яка прибула до Києва для опрацювання окремих питань співпраці у газовій сфері.

Про це повідомляє прес-служба президента.

З боку ЄК участь у зустрічі візьмуть міністр промисловості і торгівлі Чехії Мартін Ріман, посол з особливих доручень – уповноважений Чехії в справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка, а також гендиректор Генерального директорату "Транспорт і енергетика" Європейської Комісії Маттіас Руете.

З української сторони – перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, міністр палива і енергетики Юрій Продан, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук та голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.

Приїзд делегації Єврокомісії до Києва означає бажання Брюсселя отримати більше інформації, передає "Німецька хвиля".

На думку депутата Верховної Ради, члена Київського міжнародного енергетичного клубу Тараса Стецьківа, додаткові факти, які готова надати українська сторона, можуть вплинути на нейтралітет ЄС.

"Для Європи буде не зайвим переконатися в тому, що проблеми з газопостачанням їй не загрожують з боку України, що це є проблеми виключно Європи та Росії", - сказав Стецьків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...