До Румунії зовсім не йде російський газ, до Австрії – на 90%

Вівторок, 6 січня 2009, 10:05

Постачання російського газу до Румунії повністю припинені у вівторок, повідомляє румунська газова компанія "Трансгаз".

Зараз компанія проводить "технічні операції, спрямовані на впевнене забезпечення пріоритетних споживачів", передає "Інтерфакс".

За даними румунського телеканала "Реалітатя", у зв'язку з ситуацією, що склалася, найближчим часом відбудеться надзвичайне засідання в міністерстві економіки країни.

Водночас, до Австрії у вівторок вранці надійшло лише 10% від передбачених обсягів російського газу, повідомляє австрійський енергетичний концерн "О-Ем-Фау".

У зв'язку з цим концерн змушений вдатися до відкачки газу зі сховищ, зазначається в повідомленні.

"У наявних метеорологічних умовах газопостачання Австрії буде впевненим, - повідомляє "О-Ем-Фау". - Недопоставки 90% російського газу будуть компенсовані за рахунок резервів, обсяг яких складає 1,7 млрд кубометрів".

За даними "О-Ем-Фау", у ніч на вівторок "Газпром" оголосив про зниження постачань газу на 30-40%, але до 10 години ранку за московським часом вони впали до 10% від передбаченого обсягу.

Як відомо, у ніч на вівторок припинені постачання російського газу через Україну в Болгарію, Грецію та Македонію.

Офіційне підтвердження про припинення постачань російського газу через Україну надійшло і від міністра енергетики і природних ресурсів Туреччини Хільмі Гюлера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...