"Газпром" пожалівся, що його можливості не безмежні, а Україна перешкоджає

Вівторок, 6 січня 2009, 11:45

"Газпром" робить усе можливе для того, щоб не допустити скорочення споживання газу в Європі, однак можливості компанії не безмежні, заявляє заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Про це він сказав в інтерв'ю, показаному у вівторок у телепрограмі "Вести", повідомляє "Інтерфакс".

"Незважаючи на всі наші спроби повернути українську сторону за стіл переговорів, ось уже п'ятий день ми нікого не бачимо, отримуємо дані тільки через пресу", - сказав Медведєв, який на даний момент проводить консультації в Лондоні зі своїми партнерами з питання постачань російського газу в Європу.

За його словами, "те, що ми бачимо через пресу, не додає оптимізму і, більш того, фізичний обсяг газу".

"З однієї руки крадеться газ із експортної труби, а інший газ, який належить компанії "РосУкрЕнерго", у підземних сховищах газу, він не подається на експорт, хоча "Газпром" робив усе можливе для того, щоб не допустити скорочення споживання газу в Європі, наші можливості, звісно, не безмежні", - заявив Медведєв.

Тим більше, додав він, "якщо українська сторона зараз чинить перешкоди фізичні - вона фактично це зробила, відмовляючись приймати газ додатковий у газотранспортну систему України, то наслідки цих дій дуже важко передбачити".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News