Ющенко запевнив європейців, що Україна не краде газ

Вівторок, 6 січня 2009, 15:08

Президент Віктор Ющенко попередив керівництво Євросоюзу та його членів про скорочення "Газпромом" постачань транзитного газу в Україну і запевнив їх, що Україна не відбирає цей газ на свої потреби.

Телеграму такого змісту Ющенко направив керівництву Європейського Союзу, а також керівникам європейських держав – споживачів російського природного газу.

"Вважаю за необхідне поінформувати Вас, що на ранок 6 січня 2009 року ВАТ "Газпром" різко скоротив постачання газу в Україну для подальшого транзиту європейським споживачам", - йдеться в цій телеграмі, повідомляє прес-служба президента.

Як зазначає Ющенко, "станом на 23.00 5 січня 2009 року російського природного газу було поставлено на східний кордон України 262 млн. м3, на 9.00 6 січня – 93 млн. м3, а на 11.30 6 січня – 73 млн. м3".

Отже, на думку глави української держави, російська сторона має намір значно скоротити або й припинити транзит російського природного газу через територію України до європейських споживачів.

"Принагідно інформую, що Україна використовує для власних споживачів виключно газ власного видобутку та газ, закачаний в українські підземні сховища, який повністю оплачений Україною", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування